2015. február 24., kedd

FIGYELEM! Friss hírek a hazai kiadásokról!

Ahogy az lenni szokott, ismét érdeklődtem a Könyvmolyképző Kiadónál a magyar megjelenések felől és megérkezett a válasz is! Készen álltok? Várom a hozzászólásaitokat!






Természetesen az első kérdésem Az Olimposz hősei-sorozat 2. részének, a Neptunusz fiának hazai megjelenésére vonatkozott, amihez pontos dátumot sajnos nem kaptunk, csak annyi biztos, hogy még idén, 2015-ben fog megjelenni és a fordító még dolgozik rajta.

Jó hír mindazoknak, akik szerették volna, de nem sikerült beszerezniük a Percy Jackson és az olimposziak-sorozat első három kötetét (a készlethiány miatt), hogy még 2015 első felében újra kaphatók lesznek és a nyomdától már megrendelték az újranyomásukat!

Ami pedig még ezeknél is jobb hír? Megjelenési dátum nélkül, de már izgulhatunk a Kane Chronicles, azaz a Kane krónikák-trilóga hazai megjelenése végett, ugyanis a Könyvmolyképző már tárgyal az első kötet, a The Red Pyramid (A Vörös Piramis) kiadási jogáról!

Érdeklődtem természetesen a Percy Jackson's Greek Gods kiadása felől is, de erre nem kaptam választ. Habár azt már korábban megtudtuk, hogy ezt a könyvet egyelőre nem tervezi a Könyvmolyképző megjelentetni magyarul.

Azt hiszem ma minden hazai Rick Riordan rajongónak szép álmai lesznek! :) Nekem biztosan. Olyan jó, hogy egyre több könyv lesz kapható a kedvenc szerzőnktől!

Íme, az a bizonyos válasz:
"Kedves Gergő!

Örülünk érdeklődésének! A Rick Riordan: Son of Neptune című könyvvel a fordító dolgozik jelenleg, még mindig csak annyi információt tudunk adni a megjelenésével kapcsolatban, hogy várhatóan még idén kiadjuk.
Jó hírünk van a Percy Jackson-sorozat kérdezett 3 kötetével kapcsolatban is! Újra kiadjuk A villámtolvaj, A Szörnyek tengere, A titán átka című könyveket, terveink szerint 2015 első felében kapható lesz, már megrendeltük a nyomdától az újranyomtatást.
A Kane Chronicles kiadására is készülünk, ám egyelőre az első rész kiadásának jogáról tárgyalunk a jogtulajdonossal, így biztosat a megjelenés idejéről még nem tudunk mondani.

Üdvözlettel:
Nyakas Szabolcs
olvasói kapcsolatfelelős"

1 megjegyzés:

  1. Hurrá !Jó hallani valami jó híreket is.Neptunusz fia,várlak! És végre megvehetem a Villámtolvajt is. Mégha mostanában nem is hallunk túl sok jó hírt,legalább tudjuk,hogy Rick bácsi könyvekben gazdag évünk lesz! :))

    VálaszTörlés