2014. október 24., péntek

Percy Jackson's Greek Heroes - A tartalom

Azt már tudjuk, hogy jövőre érkezik Rick Riordan (szerző, író) és John Rocco (könyvillusztrátor) újabb közös könyve, a Percy Jackson's Greek Heroes (Percy Jackson görög hősei), ami az idén megjelent Percy Jackson's Greek Gods (Percy Jackson görög istenei) úgymond folytatása lesz.

Riordan hivatalos blogoldalán közölt néhány dolgot a megjelenéssel kapcsolatban és csatolta mondandójához a könyv szinopszisát is:
Az Olimposz vére turnén bejelentettük a Percy Jackson's Greek Heroes-t, ami Percy születésnapján fog megjelenni, 2015. augusztus 18-án. Ez nagyon hasonlít a Greek Gods-ra, azt leszámítva (kitalálhattad már), hogy ez a görög hősökről szól majd, mint Herkules, Thészeusz, Atalanté, Perszeusz, Orpheusz és még sokan mások. Megfűszerezve Percy epés és szemtelen megjegyzéseivel. John Rocco színes illusztrációival. Olyan nehéz lesz, hogy nem tudod majd felemelni. Igen, döbbenetes lesz!

Itt a tartalom:

Ki vágta le Medúza fejét? Kit nevelt egy nőstény medve? Ki szelídítette Pegazust (Pégaszoszt)? Mindezt egy félistennek illik tudnia, és Percy Jackson mindent el fog mesélni Perszeusz, Atalanté, Bellerophontész és a többi hatalmas görög hős merész tetteiről. Vicces és tiszteletlen stílusú mesélés, ahogyan azt az olvasók elvárják Percytől, (Volt már néhány rossz tapasztalatom eddigi életem során, de a hősök, akikről mesélni fogok, na ők aztán rendesen pechesek voltak. Merészen elszúrták a dolgokat, amiket azelőtt még úgy senki sem szúrt el. . .), ezt fokozzák a Caldecott-díjas John Rocco illusztrációi, ez a történetgyűjtemény lesz az új kihagyhatatlan klasszikus Rick Riordan odaadó rajongóseregének - és mindenkinek, akinek szüksége van egy hősre.
Ragadd meg lángoló lándzsádat! Vedd fel oroszlánbőr köpenyedet! Fényezd ki pajzsodat, és győződj meg róla, hogy benne vannak a nyilaid a tegezben. Négyezer évet visszaugrunk az időben szörnyeket lefejezni, néhány királyságot megmenteni, pár istent fenékbe lőni, az Alvilágban razziázni, és néhány gonosz ember zsákmányát ellopni. Ezután pedig, desszertként, purcanjunk ki fájdalmas, tragikus halálesetekben. Készen állsz? Rendben. Vágjunk bele!

3 megjegyzés:

  1. Nagyon zsír kis könyv lesz ez is, ahogy látom :D

    VálaszTörlés
  2. Ez jól hangzik:).Az az augusztusi dátum a magyar vagy az angol megjelenésre utal?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az angol nyelvűre vonatkozik, természetesen.
      (Ha magyar nyelvű lenne, akkor nyilván magyar lenne a borító is.)

      Törlés