2013. február 5., kedd

Ismerd meg a szereplőket: Annabeth Chase

Annabeth Chase 1993. július 12-én született, egyidős Percyvel. Édesapja Frederick Chase, anyukája maga Pallasz Athéné (a tudás, az igazságos háború és a művészetek/építészet istennője). Haja göndör és homokszőke, mint apjáé; szeme színe viharos szürke, akárcsak édesanyjáé.
 
Mr. Chase a Harvardon, egyetemi tanulmányai során ismerkedett meg Pallasz Athénével. Történelmet hallgatott, Athéné pedig rengeteget segített neki a tanulásban. Egy idő után viszont egymásba szerettek. 1993-ban Athéné megajándékozta egy kislánnyal a férfit, az ajtóküszöbnél hagyta Annabeth-t egy aranybölcsőben.
 
5 éves korában apja megházasodott és született két féltestvére, Bobby és Matthew. Apjával elég semleges a viszonyuk, szeretik egymást, de Annabeth elég távolságtartó vele szemben. Úgy érezte, hogy a mostohaanyja különcnek tartja.
 
A családot állandóan megtámadták a szörnyek, ezért 7 éves korában elszökött otthonról, néhány hónapon keresztül egyedül küzdött a szörnyekkel Athéné segítségével. Luke (Hermész fia) és Thália (Zeusz lánya) csapatához szegődött elég kalandos módon. Grover a Félvér tábor helyett tévedésből egy küklopsz barlangjába vezette Tháliát és Luke-ot, Annabeth mentette ki őket onnan (lábon döfte az óriást). Annabeth akkor kapott esélyt először egy küldetésre, amikor 5 év múlva Percy Jackson megjelent a táborban. 

Annabeth saját jellemzői/képességei: Először is: nagyon okos! A lány kiváló harcos, a csatákban mindig elővigyázatosan és megfontoltan küzd. Az ütközetek előtti tervezésben briliáns. Az életben is nagyon megfontolt, nem csak a csatamezőn. Leginkább az építészet foglalkoztatja, imádja nézegetni és maga tervezni az épületek tervrajzait (többek között Daidalosz terveit is tanulmányozhatta). Mi sem bizonyítja jobban rátermettségét annál, hogy a lerombolt olimposzi istenek városát újjáépíthette.

Annabeth-nek van egy New York Yankees sapkája, aminek köszönhetően láthatatlanná tud válni; illetve egy mennyei bronzból készült késsel is rendelkezik.
Annabeth első legjobb barátai Luke Castellan és Thalia Grace voltak. Luke iránt testvéri szeretet érzett, Percy viszont meg volt győződve róla, hogy szerelmes a fiúba. Grover a kezdetektől mellette áll. Percy Jackson eleinte nagyon jó barátja, szeretik is egymást piszkálni, később viszont érzelmeket táplálnak egymás iránt. Rick Riordan a The Heroes of Olympus sorozatában leírta az első randevújukat és egyértelműen kijelentette: Annabeth és Percy szerelmesek egymásba, járnak. 

Ha jobban szeretnéd megismerni Annabeth-t, olvasd el a könyvsorozatot! 
A folytatásban elolvashatsz egy kis részletet a lányról Az utolsó olimposziból!
Az Olimposz lerombolása után:
„Lányom, te minden várakozást felülmúltál! Minden furfangodat, erődet és bátorságodat latba vetetted, hogy megmentsd ezt a várost, és megvédd hatalmunk székhelyét! Nem tudtuk nem észrevenni, hogy az Olimposzt... nos, pozdorjává aprították. Helyre kell állítanunk, amit a titánok ura elpusztított. Varázslattal természetesen könnyen újjáépíthetnénk olyanná, amilyen volt. De az istenek elégedetlenek a várossal, az a véleményük, hogy ráférne egy kis fejlesztés. Úgy látjuk, erre itt az alkalom. És a te terveid alapján kívánjuk újjáépíteni.”
 Pallasz Athéné mondta Annabethnek, Az utolsó olimposzi, 323. oldal

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése