2013. október 16., szerda

Riordan több dolgot elárult a "The Blood of Olympus" cselekményéről

Rick Riordan október elején interjút adott a Publishers Weekly-nek, ami terjedelmét tekintve igazán hosszú (sőt még annál is hosszabb) és rengeteg dologról mesélt nekik. Az interjú fordításának már nekiláttam 2-3 részben fogom majd megosztani Veletek. Egyelőre az elejénél tartok... A benne lévő dolgokat előre nem fogom elmondani, de izgalmas és mindenre kiterjedő cikkről van szó!

Az interjú egyik legfontosabb részének viszont kijár ez a kiemelt bejegyzés, hiszen Rick több dolgot is elárult a 2014. október 14-én megjelenő "The Blood of Olympus" (Olimposz vére) című könyvéről, ami a Heroes of Olympus-sorozat ötödik és egyben befejező kötete lesz!
Tehát:
Riordan a Heroes of Olympus (Olimposz hősei) sorozatának negyedik történetében helyszínül az Alvilág ókori görög istenének birodalmát választotta. "[De] Hádész nem része a történet nagyobb részének, mint ahogy azt képzelnéd" - mondja. "Az olvasóknak fel kell fedezniük, hogy vannak olyan dolgok az Alvilágban, amik sokkal rosszabbak Hádésznál."

Az olvasók, akik szembeszállnak ezekkel a borzalmakkal, jutalomban fognak részesülni: a The House of Hades végén Riordan leleplezi az ötödik és egyben utolsó Heroes of Olympus-könyv címét (amit azóta már megtudtunk: The Blood of Olympus - Olimposz vére), aminek tervezett kiadása 2014. október 14-én várható. "Az ötödik könyvben minden összeáll, amikor hőseinknek szembe kell nézniük az óriások hordájával, amik magukon az isteneken akarnak felülkerekedni, közben szembe kell nézniük a sorozat leghatalmasabb gonoszával, magával Gaiaval, a Földanyával, aki nem éppen egy boldog hölgy" - mondja Riordan. "Gaia a bábmester, mint ahogyan a görög mitológiában is. Talán nem áll a középpontban, de ő az, aki a szálakat mozgatja, a dolgokat irányítja. Lesznek benne óriások, lesznek halottak lelkei. Van benne sok dráma, mint például: a félistenek egymáshoz való viszonya, közös interakcióik."

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése