2013. február 14., csütörtök

Forgatási napló 13. rész: Irány New Orleans! (Az utolsó helyszín)

Vancouvert elhagyva, 2012. június 20-tól egészen július 22-ig New Orleansban forgatott a stáb. A Six Flags New Orleans területén vették fel az Androméda hercegnőn játszódó jelentek többségét, valamint a városon kívül zajlódó eseményeket.
Biztosan a helyszínen forgatott: Logan Lerman, Alexandra Daddario, Brandon T. Jackson, Jake Abel, Douglas Smith, Leven Rambin, Grey Damon és Daniel Cudmore. 
Egy több mint 150 fős csapat forgatott a helyszínen. Úgy gondolták a készítők, hogy az elhagyatott vidámpark nagyon félelmetes lesz, és megadja majd a jelentek alaphangulatát. Valószínű a park fog helyszínéül szolgálni Polüphémosz barlangjának és a Szörnyek szigetének a Bermuda háromszögben. A Six Flags parkról Alexandra Daddario így nyilatkozott: "Láttam fényképeket a parkról még mielőtt idejöttünk forgatni. Volt még néhány kép egy elhagyatott plázáról is. Ez annyira hátborzongató." Forrás: PercyJacksonMovies.com 
A forgatás helyszínén rengeteg szúnyog is volt, ami nem könnyítette meg a színészek munkáját.
A film érdekessége továbbá, hogy lesz egy mantikóros jelenet is, ami a könyvben nem szerepelt (ugyanis először a harmadik kötetben szerepelt mantikór). Az is biztos, hogy az oroszlántestű szörnyet Daniel Cudmore fogja alakítani. Az, hogy a szörnyek milyen szerepe lesz a filmben, majd a bemutatókor kiderül.
Az Androméda hercegnő jeleneteit a park Pontchartrain Beach részén vették fel. A hajón utazott Luke az összetoborzott szörnyekkel és a pártjára állított félvérekkel, valamint Kronosz aranyszarkofágjával. Illetve egyszer Percyék csapata is „tiszteletét” teszi a hajón.
A forgatáson Leven Rambint meglátogatta Amandla Stenberg, akivel Az Éhezők Viadalában dolgozott együtt. Amandla alakította a 11. körzet egyik kiválasztottját, Rutát; Leven Rambin pedig az 1. körzetből Glimmert.
Leven (Clarisse), Grey (Chris), Brandon (Grover), Douglas (Tyson), Alexandra (Annabeth) és Logan (Percy)
Egy kis ízelítő a Szörnyek szigetének eseményeiből:
„Annabeth és én egészen a szirt széléig kúsztunk, és letekintettünk. Éppen Polüphémosz barlangja fölött voltunk. Odalent Grover talpig menyasszonyi ruhában. Mellette a szörny, Clarisse pedig… nos, nem lettem volna a helyében, mert éppen fejjel lefelé lógott egy üst fölött, amelyben fortyogott a víz. De hiába kutattam a szememmel: Tysont nem láttam. Kétségtelenül veszélyben lett volna, ha itt van, de legalább tudnám, hogy él…
– Hmmm – morfondírozott Polüphémosz. – Most együk meg ezt a nagyszájú lányt, vagy majd az esküvői vacsorán? Mit gondolsz, kedves menyasszonyom?
Grover felé fordult, aki hátratántorodott, és ijedtében majd-nem felbukott a végre elkészült esküvői fátylában.
– Ó, nos… hááát, nem igazán vagyok éhes, jó uram. Talán…
– Azt mondtad, hogy menyasszonyom?! – sipítozott Clarisse. – Grover? Menyasszony?! Röhög a vakbelem!”
A szörnyek tengere, 188. oldal
A további képeket megnézhetitek a folytatásra kattintva!
A képek nagy része Grey Damon, Leven Rambin és Brandon T. Jackson twitter oldaláról származik, valmint a PercyJacksonMovies.com oldalról.
(Nagyobb mérthez kattints a képre!)

Amandla Stenberg látogatása


Alexandra Daddario - Annabeth

























Leven Rambin és dublőre


















Androméda hercegnő

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése